Fotograferar våren i skogen – bilder från vloggen

smä gröna blad på en gren

Häng med när jag fotograferar våren i skogen. På valborgsmässoafton tog jag med mig min Canon ut i skogen för att fotografera lite. Jag passade också på att vlogga. Vill du se lite rörliga bilder och höra mig prata om bland annat min skogspromenad ska du gå till det inlägget här , eller min you tube kanal.

Välkommen från vloggen

För er som kommer från You Tube: Hej och välkomna va kul att ni klickade på länken för att se bilderna jag tog i skogen. Här kommer en hel hög med bilder i vårsol. Alla bilder har redigerats  i Adobe Lightroom. De soliga bilderna har jag hjälpt lite på traven genom att göra dem lite varmare. En annan justering jag nästan alltid gör är att öka på kontrasten lite extra. För att få lite mer krispighet i mina bilder.

Det här är mitt favorit ställe i skogen. här finns det stora och små stenar och alla är de mer eller mindre överväxta av mossa.

Barr, Barr, Barr…

Det här är bilden på barr jag pratar om i vloggen. Barren såg nästan ut som metall i vårsolen och jag kunde bra inte låta bli att försöka få fram detta i en bild. Där i skogen var jag osäker på om jag skulle lyckas få fram det i bilden. Såhär med facit i hand är jag faktiskt rätt nöjd.

sten med mossa och barr i skogen

barrträd fotade mot himlen

Barr kan ju verkligen bli magiska. Här en gren i motljus.

granbarr på gren fotograferat på våren

Barr på lite närmare håll. Spröda saftiga och härligt limegröna i solen.

Fotograferar nära

Hej lilla myra vart är du på väg? Myra Fotograferad med macro-inställningen på min Canon G7X mark II.

myra på stock i skogen vår

vitsippa i skogen

En söt liten vitsippa som jag fotograferar med ett kort skärpedjup. Vitsippan växte lite för sig själv och när jag fotade låg den helt i skugga. Det gör att det vita sticker ut ur den ganska mörka bakgrunden.

knoppar på gren

Vad skulle en vår-fotografering vara utan knoppar på väg att slå ut. Vågar dock inte säga vad det är för sorts gren.

avsågad björkgren

Det har sågats och rensats upp i skogen. På ett ställe hittade jag en hög med trägrenar och sly. Den här björkgrenen fångade min uppmärksamhet. Jag gillar kontrasten mellan de raka linjerna i sågytan och de runda formerna i barken som krullar sig.

björk bark avsågad gren

Sist men inte minst kommer två bilder som kanske inte är så ”våriga” men jag ändå känner att jag gillar

fjäder på marken massa barr

Kontrasten mellan den ljusa, mjuka, något tilltufsade fjädern mot de vassa bruna barren tilltalade mig.

lav på gren i skogen

På den här bilden har jag återigen jobbar med kort skärpedjup. När jag hade tagit den första bilden var jag inte helt nöjd med kompositionen. Så den oskarpa grenen i vänstra hörnen är faktiskt en lös gren som jag håller upp framför kameran när jag ska ta bilden. På så sätt fick jag en skönare balans i bilden. Den gör dessutom att det blir mer djup i bilden.

Hoppas du gillade mina bilder och att du själv fick lite inspiration 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *