Om Emma

Jag som driver den här sidan heter Emma Svalander. 1977 föddes jag i Huskvarna, men min uppväxt utspelade sig i Åkersberga (utanför Stockholm). Ödet ville, efter en liten omväg runt västkusten, att jag skulle hamna i Västerås. Jag träffade mannen i mitt liv och idag har vi, förutom hus och hem, även ett människobarn och två företagsbebisar tillsammans.

Jag är en glad och kreativ mamma, fru, småföretagare, konstnär och illustratör som drivs av glädjen att kunna inspirera andra att skapa och vara kreativa inom sina egna favoritområden.

Så länge jag kan minnas har jag omgivits av möjligheter att skapa och utveckla min egen stil. Med en mamma som alltid sytt och stickat och en pappa som byggde och modifierade alla delar i sin stereoanläggning så kunde det kanske inte bli på något annat sätt.

Företagen och sociala medier

”Inget kunde hålla mig ifrån att bli egen företagare, jag tror man kan säga att jag har det i generna”

Redan tidigt började jag sälja mina alster på julmarknader och konstnärsdagar. Men det var först efter att ha testat på yrken som skadereglerare på försäkringsbolag, journalist, florist och säljare som jag insåg att jag nog var lite för mycket entreprenör för att riktigt trivas som anställd.

Vår första företagsbebis registrerade vi 2007 och döpte till Emmagjort och redan 2008 blev vi även delägare i Svalander Audio (grundat av min pappa, Josef Svalander).

På min blogg ”EmmaBloggat” kunde man den 17 maj 2008 läsa det första inlägget.

Den första bilden på instagram la jag ut i januari 2012 bara någon vecka innan jag blev mamma till ”lilla E”.

Sedan augusti 2014 har jag visat mina illustrationer på instagram under namnet KreativaEmma och har strax över 2000 fantastiska följare av kontot idag.

2015 bestämde jag mig för att lära mig redigera film och på hösten samma år lade vi ut den första filmen om att renovera skivspelare på Svalander Audios You Tube kanal.

2016 är året då jag börjar arbetet med den här hemsidan/bloggen och börjar försöka mig på att vlogga och startar You Tube kanalen ”Kreativa Emma” Men framför allt så är det 2016 jag och Ida startar upp webbshopen Södersvala.se En shop med våran konst på massor av härliga ting. I oktober 2016 tar jag mod till mig och färgar några slingor i mitt hår turkost tidig 40-årskris? ja kanske 😉 men jag har hittills inte ångrat det en dag.

2017 börjar i ett högt tempo och många bollar i luften, semester på Lanzarote, Evelinas första kalas, och hifi-mässa i Stockholm och då har vi bara kommit till slutet av februari 🙂 2017 är också årer då denna hemsida kommer att lanseras,nästan 9 år efter mitt första blogginlägg någonsin. Jag ser verkligen verkligen fram emot att förnya min blogg, med jag kan villigt erkänna att det är med en gnutta skräckblandad förtjusning, tänk om ni inte gillar den .. att skapa är inte läskigt men när jag ska visa vad jag gjort för andra behöver man ibland vara väldigt modig.

Delad glädje…

Jag tror verkligen på att dela med sig av kunskap och erfarenheter och min förhoppning är att min kreativitet och känsla av att inget är omöjligt ska smitta av sig. Visst är det ibland superläskigt att följa sin dröm, men det är så härligt när man väl har vågat.

Västerås februari 2017

 

kreativa Emma Emma Svalander porträtt