Canon G7X mark II =min lilla kamerabebis

Canon g7x mark II

Min favorit kamera att ha med på ”äventyr” är min Canon G7x markII. Jag trodde faktiskt aldrig att jag skulle skaffa mig en Canon kamera någonsin. ( Jag har dåliga erfarenheter från ”lånekamerorna” vi hade i gymnasiet”). Men så började jag titta på det här med att vlogga och kom fram till att jag behövde något mer än min Go Pro. Den saknar ju helt stabilisator, så allt man filmar på frihand blir väldigt ryckigt och hoppigt. Efter gedigen researcher kom jag fram till att Canon G7X Mark II låg inom min budget och var lovordad av många. Så en sådan fick det bli.

Manuellt läge ger kreativ frihet.

Men jag använder den ju inte bara till att filma. Eftersom Canon G7X mark II har ett manuellt läge kan man ställa in det mesta som man kan på en systemkamera, det går dock inte att byta objektiv. Jag upplever att den här lilla kameran är väldigt potent och jag kan verkligen vara kreativ med mina bilder. Ta den här bilden till exempel.

 

eco tubler motiv pingvin i akvarell

 

Det är Idas pingvin i akvarell tryckt på en Eco tumbler som som jag har fotat med Canon G7X mark II i vårsolen. Här har jag jobbat med slutartiden så att jag ska få så mycket rörelseoskärpa som möjligt i vattnet i bakgrunden. Medan muggen i förgrunden ska vara skarp och fin utan att bli överexponerad, av den långa slutartiden. Här krävdes också att jag kan ändra min ISO, vilket är mycket smidigt.

 

Den största nackdelen är nog egentligen att den bara har skärmen på baksidan. Det finns alltså inget ”hål” att titta i. Vilket gör att när det är väldigt soligt kan det vara svårt att se vad man gör.

Så summa sumsumarum, jag gillar den här kameran men skulle såklart aldrig vilja vara utan min Nikon i fotostudion, men när man är på äventyr är den här lilla kamerabebisen min favorit.

Här kan du läsa mer om Canon Power Shot G7X Mark II på Canons hemsida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *