Varför promarkers

Sommaren 2009 köpte jag mina första promarkers…. Det har blivit många fler efter det. Idag har jag nästan alla kulörer (tror jag saknar någon av de blekaste kulörerna). Det märkliga är att jag också har kvar några av de första pennorna jag köpte och de fungerar fortfarande precis lika bra, så här, 7 år senare.

Varför jag valde Promarkers

Att det blev promarkers och inte t.ex. Copics var helt enkelt för att Copics knappt gick att få tag på i Sverige medan ProMarkers var superinne bland illustratörer och de som gjorde kort med stämplade motiv.

Mina största inspirationskällor då var Matilda Salmen (http://matildasalmen.blogg.se/) Maria Björnbom-Öberg (http://bokkei.blogg.se/) och Anna Ileby (http://annaritar.com/blogg/) Tre fantastiskt begåvade konstnärer som jag fortfarande kikar in hos ibland. Främst för att de alla tre spräcker gränserna för vad som är möjligt….

Framtiden

Jag kan inte sia om framtiden men som jag ser på det nu är jag väldigt nöjd med ProMarker och kommer inom överskådlig tid inte byta till något annat. Nu när Winsor & Newton (http://www.winsornewton.com ) har tagit över tillverkningen och börjat göra brushmarkers också så känns de ännu mer spännande. Det är skönt att känna sig trygg med sina verktyg och sakta men säkert kunna flytta gränsen för det möjliga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *