Söta kakor till lek -ingen lera, ingen ugn

kakor-bild-med-text-kreativaemma

 

Hur mysigt är det inte att ha lite fina kakor att baka i den lilla leksaksugnen och sedan bjuda på till fika och picknick. Hemma hos oss dukas det ofta fram picknickar både här och där. Ibland kommer det en hel flock med gossedjur och smarrar i sig av picknickmaten och kakorna.

Nu tänkte jag visa hur jag gör de här söta kakorna som varken behöver deg/lera eller ugn för att få till. OBS! inte lämpliga att stoppa i munnen varken på stora eller små kakmonster.

 

kakor-och-pensel-och-burk-kreativaemma

Jag tycker att det är fint om kakorna har lite struktur så jag använder modelingpaste på mina knappformar. Så de ser ut som kakor med till exempel chokladbitarna i.

 

kaka-och-pensel-kreativaemma

För att få till strukturen smetar jag först modelingpasten på knappformen och duttar sedan med en inte allt för mjuk pensel så kakan blir skrovlig på ytan. Modelingpasten lufttorkar. När den är torr är det dax att börja måla.

 

malar-kaka-kreativaemma

 
kakor-malar-choklad-kreativaemma

På de kakor som har glasyr på sig gör jag på nästan samma sätt men här lägger jag ut modelingpasten så att den inte täcker hela kakan. Jag använder penseln för att få till formen på glasyren så det ser så realistiskt ut som möjligt. Kakorna är ju hembakta så det behöver ju inte bli helt perfekt.

 

kaka-med-lila-glasyr-kreativaemma

När allt har torkat kan man välja att lacka dem om man vill. Jag hade inte nått bra matt lack inom räckhåll så jag lät mina vara utan lack.

kakor-prickiga-klara-kreativaemma

Dags att packa picknickkorgen full med kakor och annat smått och gott. Det finns tydligen ett bra ställe att fika på under köksbordet enligt den lila enhörningen Agnes.

 

kakor-klara-x4-kreativaemma

Allt pysslande sker på eget ansvar 🙂 Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *