Rosacea -Jag är inte min hud #jagärinteminhud

”Jag har Rosacea det är inget jag valt… det bara är så”. 6 av de senaste 10 månaderna har jag ätit antibiotika och behandlat med 2 olika krämer som min läkare skrivit ut… Jag är trött på att begränsas av hur min hud ser ut. #jagärinteminhud

Jag har så mycket kul jag vill göra att jag inte längre orkar låta min hud begränsa mig… Med den här filmen vill jag få förklara hur det har varit och hur det har känts för mig… men jag vill också visa att det är okej att vilja och våga göra det man vill även om jag är rädd att bli dömd för hur jag ser ut.

Med min film hoppas jag kunna peppa och inspirera andra att också våga följa sina drömmar…

Många kramar

/Emma

Här hittar du min YouTube kanal klicka gärna in och prenumerera så du inte missar när jag lägger upp nya videos.

16 kommentarer

 • Magnus Blixt skriver:

  Grymt bra och starkt klipp! Skulle gärna visa det i skolan för att ge ungarna lite perspektiv – och support till en och annan som måhända inte har rosacea, men nog kan känna igen sig en del i alla fall.

  • emma skriver:

   Tack Magnus! Ja Rosacean kan bytas ut mot många olika saker som vi låter begränsa oss. För mig är det helt okej om du vill visa mitt klipp för andra. Om det kan hjälpa någon annan så är ingen gladare än jag 😀

 • Helena Roth skriver:

  Oh vad glad jag blir för att du gör det här – och för att du informerar mig (och andra) om Rosacea. Tack – på alla vis.
  Tack!

 • Emma skriver:

  Grymt & starkt inlägg !!

 • Helena Forss skriver:

  Vad härligt att du vågar ta steget!
  Önskar dig lycka till. Har själv psoriasis och hade tidigare mkt besvär. Eller.. det var nog många andra som hade mer besvär av mina prickar än jag själv ?
  Och när man kommer till den insikten att nu är det så här, då släpper mkt av den inre stressen och man mår så mycket bättre. Lycka till!

  • emma skriver:

   Tack snälla Helena! Förstår precis vad du menar… Det känns väldigt skönt att kunna lämna den ”stenen” och gå vidare lite lättare 🙂

 • Anna / Boihusbil skriver:

  Så starkt och bra. Dina upplevelser har jag med, fast med att vara tjock. Länge tyckte jag att världen inte skulle behöva se mig. För att jag inte såg ut som man ”skulle”. Men idag vet jag bättre och jag är riktigt glad att du har insikten att leva. Att låta ditt inre – som är ditt rätta jag i mina ögon – vara det som styr. Det yttre är alltid helt ovidkommande tycker jag. Heja!

  • emma skriver:

   Tack Anna! Så härligt att läsa din kommentar. Jag bara nickar och håller med. Heja oss och alla andra som vågar låta sitt inre styra <3

 • Jenny Vk skriver:

  Kom in på din sida via Anna.S och jag kan bara se en sprallig o varm människa. Helt underbart att du sprider budskapet till alla att man duger som man är….Kör hårt ???

 • Catarina skriver:

  Så himla bra film! Jag tänker följa dig i dina kreativa äventyr 🙂 Och du, du är inte din hud säger du – jag skulle vilja lägga till din hud är inte din hud i ansiktet 🙂 Jag som har (och haft sedan jag var väldig ung) skrynklig hud i mitt dekoltage, blir avundsjuk på din ljusa släta hud i ditt dekoltage. Ja, alltid är det något man inte är nöjd med. Kanske taggen skulle vara #jagärintedetjaginteärnöjdmed 🙂

  • emma skriver:

   Tack snälla! du har ju så rätt, alltid finns det nått… kanske får göra en uppföljare i framtiden och använda din hashtagg <3

 • Emma skriver:

  Hej Emma. Heter också Emma och har också Rocasea. Men något vi inte har gemensamt är din förmåga att strunta i utslagen och de röda i ansiktet. Jag mår så dåligt av det. Inte bara för vad andra ska tycka för min största kritiker är jag själv. Jag kan inte acceptera det. Jag gömmer mig för omvärlden och jag hoppar över massa roligt för jag inte orkar när jag känner mig så här ful. Jag vet att jag inte är min hud men du om någon vet vad jag går igenom. Jag kan inte släppa detta och kommer köra på med antibiotika fast jag inte vill men mitt välbefinnande kräver det. Jag vet att jag inte är min hud men jag är jag och jag vill visa det också. Starkt av dig att kunna släppa något som detta. Önskar jag hade den styrkan. Tack för peppande ord.

  • emma skriver:

   åh Emma <3 jag är så glad att du skrivit till mig. Varje gång min film kan ge lite styrka och pep är jag så tacksam. Jag förstår precis vad du känner och det är skitjobbigt och det är okej att tycka att det är jobbigt. Men jag vill inte låta det begränsa vad jag gör, det är den stora skillnaden. Våga göra det DU vill! Kram kram /Emma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *