Papper till Pro marker och Copics min favorit – Vlog

Att färglägga med promarkers och copics pennor är ju så himla kul när allt fungerar som det ska. Men har man inte hittat ett papper som en känner sig nöjd med kan det vara hur frustrerande som helst. I den här videon tar jag upp vilket papper jag föredrar och varför.

Promarkers ”blöder” igenom…

Att hitta papper där promarkers och copics pennor inte blöder igenom är inte helt lätt. Det finns papper som inte blöder igenom men som du ändå ser allt på baksidan av (men det blir inte märken på underlaget) sen finns det ju cansons block the wall som har som en barriär i mitten av arket så att du faktiskt kan rita på båda sidorna av pappret utan att det från den andra sidan syns igenom. Läs meroch titta gärna på min video om blocket the wall  här 

Papper för färglaserskrivare

Det papper jag använder allra mest till mina markers är faktiskt ett vanligt ”kopieringspapper” eller nästan i alla fall. Det är ett lite tjockare papper (120 gram) för laser skrivare. Jag har använt det i flera år.  I videon visar jag det märket vi har använt den senaste tiden men jag har tidigare även använt andra märken. Det viktiga är att pappret är ett papper för färg laserskrivare. Jag föredrar 120g men har även hört andra som älskar både tunnare och tjockare. Så det är bara att testa vad som passar ditt sätt att måla bäst.

Skydda ditt bord

Det här pappret blöder det igenom när en målar på. Jag tycker det är okej. När jag färglägger har jag alltid papper under. Oftast använder jag även en skärmatta som skydd under när jag målar. Så jag inte behöver tänka på det.

Målarboken

En annan praktisk sak med att använda color copy papper är att det är gjort för laserskrivare. Så när jag vill skriva ut svarta linjer från tex Målarboken är det bara att ladda skrivaren och skriva ut.

Hoppas du har fått lite hjälp på vägen i ditt val av papper till copics och promarker teckningar.

Muggen jag visar i videon är min egen design. Den finns såklart i min webbshopp Södersvala.se klickar du här kommer du direkt till muggen. (den går att få med namn).

Här hittar du min YouTube kanal klicka gärna in och prenumerera så du inte missar när jag lägger upp nya videos.

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *