Mina akrylfärger

Jag använder sedan många år Liquitex Basics (http://www.liquitex.com) akrylfärg när jag målar med akryl. Det är inte en ”finfärg” men den är superhärlig att måla med. Jag har tidigare testat lite dyrare märken men det var först när jag hittade Liquitex basics på Claes Olhson (http://www.clasohlson.com/se/) som jag fastnade för akryl på riktigt. Det är nått befriande med att kunna köpa stora tuber och inte känna att man blir ruinerad 😉 En tub på 250 ml kostar ca 80 kr (2016).

 

När jag sedan funderade på om jag skulle byta märke till något annat ”finare”(för jag tänkte att det skulle kanske vara bra för min utveckling) hittade jag Lisa, konstnären bakom” Lachri fine art” (http://lachri.com/) på You Tube. Hennes konst är amazing! När man ser vad hon kan göra med de här färgerna… då slutar man oroa sig för att man inte kan utvecklas mer med dem…

 

liquitex-basics-liggande-760

 

Jag använder Liquitex Basics även som ”hobbyfärg” när jag målar trä, polymerlera, krukor m.m. Jag har även använt dem när jag dekorationsmålat väggar. Bra under arbete och några lager lack så sitter det som berget på de flesta underlag.

Länge hade jag faktiskt bara grundfärgerna röd, gul, blå, svart och vit, sedan blandar jag hejvilt de färger jag behöver. På gott och ont.. För ibland vill man ju ha mer av en kulör som man blandade för länge sedan och då är det nästan omöjligt att hitta tillbaka till exakt samma färg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *