Kök & hjärtemugg, Stickad Disktrasa

Sommaren 2013 stickades det disktrasor i hela Sverige, ja, kanske hela världen. Jag var aktiv i facebook-gruppen ”online stickcafé”, lyssnade på poddar om stickning och garn och varje ledig stund satt jag med en stickning i händerna. Efter att ha stickat en enkel rätstickad disktrasa med virkad kant fick jag för mig att jag skulle göra en med ett eget motiv. Motivet stickas fram genom att man skiftar mellan räta och aviga maskor.

 

Jag visade upp min trasa i bland annat facebook-gruppen och fick så himla mycket fin respons och flera frågade om de kunde få köpa mönstret. Jag blev såklart superglad. Så jag bestämde mig för att göra en pdf med mönster och beskrivning och lägga ut gratis på min blogg.  Nu 2016 har jag piffat till designen på PDF:en lite och precis som innan är det gratis att skriva ut mönstret.

 

pdf ruta mönster 150 disktrasa kökVill du också sticka min disktrasa ”kök & hjärtemugg”? Klicka på den lilla bilden, till vänster, för att öppna beskrivningen, en PDF kommer då att öppnas i ett nytt fönster. Nu kan enkelt skriva ut sidorna genom att klicka på ikonen för skrivare i din PDF-visare. Mönstret är anpassad för att skrivas ut på papper i storleken A4.

 

Mina mönster är endast till för privat bruk. Eventuella brister i mönsterbeskrivningarna hoppas jag ni kan ha överseende med, jag är ju inte proffs på detta. Hör gärna av er om det är något ni funderar på. Om du stickar efter mitt mönster och visar i sociala medier eller på din blogg blir jag såklart glad om du taggar mig eller länkar till mig. Jag tycker verkligen att det är kul att få se era alster.

 

Lycka till med stickandet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *