Barnboksillustratör- har du det som krävs?
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus, adliberis  samt mitt företag Emmagjort

Vill du bli barnboksillustratör men vet inte om du kommer klara av det eller hur du ska börja för att nå din dröm. I den här videon pratar jag lite om vad som är viktigt att kunna innan du kastar dig ut i ett barnboksprojekt. Att illustrera en barnbok är superkul men också en massa arbete.

Jag har hittills illustrerat 4 barnböcker, du hitta dem hos flesta bokhandlare på nätet men såklart också på Emmagjort.se

Här hittar du mina böcker hos Adliberis

Här hittar du mina böcker hos Bokus

Här hittar du mina böcker hos Emmagjort

7 kommentarer

 • Nån som jag skriver:

  Nej, jag har nog inte det som krävs! Men det verkar vara ett väldigt roligt jobb. Grattis till det och lycka till i fortsättningen!

 • Ingela skriver:

  Så intressant att höra hur man ska tänka för att illustrera en barnbok. Just nu jobbar jag med ett projekt där vi vill att barn ska göra teckningar för en vagn som ska användas i event för hållbarhet. Har du någon idé om hur vi kan peppa barn till att teckna bilder kring hållbarhet? De är mellan 8-10 år.

  • emma skriver:

   Tack för din fina kommentar. Vilket spännande projekt. Nu är ju inte jag någon pedagog men jag skulle nog försöka bryta ner ämnet i mindre delar. Diskutera kring vad är hållbarhet, vilka olika ”grenar” ingår i ämnet hållbarhet hur kan man illustrera dem? Vilka fysiska saker tänker de på när ni pratar om hållbarhet. Ex. En del kan vara att återvinna flaskor och burkar, tomma fula grå burkar blir nya färgglada… en annan del kan vara att minska utsläppen från bilar, grå-brun rök blir vit kanske till och med rosa… fråga barnen vilka färger som symboliserar fint, miljövänligt och fräscht och vilka som symboliserar smuts, utsläpp och miljögift osv. Att hjälpa dem att hitta beståndsdelarna till teckningen gör att de kan fokusera mer på sitt budskap. Lycka till 🙂

 • Greycape skriver:

  Tänk om man vore duktig på att rita!
  Beundrare er som kan!!

 • Helena Roth skriver:

  God poäng – förmågan att hålla en karaktär. Inte tänkt så långt tidigare!

  När jag kollar på mina doodles så har jag EN sådan karaktär, mina jåglar… haha. Tänkte skriva ”Fast jag håller mig från barnboksgenren” fast… vem vet liksom?! 🙂

  (Typ jåglar som dessa: https://herothecoach.com/2018/11/30/inkludera-och-motas-slutfort-med-den-aran/)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *